top of page

Miből áll egy igazán alapos állapotfelmérés?

Elég a zűrzavarból!

Volt már olyan veled, hogy miután eljöttél az orvosodtól, fogorvosodtól épphogy csak derengett mit mondtak neked? Érezted már valaha azt, hogy ez túl drága, és felmerült benned, hogy csak még több pénzt akarnak?

Mi lenne, ha végre úgy kapnál felvilágosítást, hogy teljesen értesz mindent?

(ide valamilyen összezavarodottnak láts ember képe)

Lehet érthetően is!

Erre szolgál teljeskörű rágószervi állapotfelmérésünk:

Itt megtudod, hogy:

-fej-nyak izmaid


-az állkapocsízületeid


-és a fogazatod milyen állapotban vannak.

 

Vizsgáljuk őket külön-külön és egymással való összefüggésükben is.

(Kép amin az izmok, fogazat, ízület látszik.)

Az állapotfelmérés részei

1. Kitöltesz egy részletes állapotfelmérő kérdőívet, amiben panaszaid részleteire vagyunk kíváncsiak. Ezen válaszaid alapján orvosaink célzott kérdéseket fognak még feltenni neked.

2. Megvizsgáljuk izmaid és állkapocsízületeid állapotát egy hivatalos vizsgálati eljárást alapul véve. Közben tájékoztatunk arról, ha találunk valami kóros eltérést.

3. Digitális lenyomatot veszünk a fogaidról. Ez teljesen fájdalommentes és ennek segítségével te magad látni fogod azt, amit a mi szakemberünk a szádban látott.

4. Részletesen felmérjük fogazatod állapotát. Tehát megnézzük, felfedezhetőek-e olyan jelek a fogazatodon, amik a rágószerved kóros működésére utalnak, illetve van-e bárhol lyuk a fogaidban, van-e cserére szoruló tömésed vagy bármi, ami kezelésre szorul. Eközben már néhány információt átadunk arról, hogy milyen kezelésekre lesz esetleg szükséged.

​​

2021-07-05_13h55_18.png

5. Fogágy felmérés. Ennek során megvizsgáljuk, hogy a fogaidat tartó csont, illetve az ínyed milyen állapotban van. Sajnos a mai napig is egy olyan vizsgálat, amit túl gyakran kihagynak.

6. Szájüregi rákszűrés. Ennek során végig nézzük, hogy a szájnyálkahártyádon, illetve a fejeden és nyakadon van-e bármilyen elváltozás, ami daganatmegelőző állapotot jelenthet. Nem jár fájdalommal, csak alaposan végig nézzük ezt a területet és tapintással megvizsgáljuk. Ahogy a nők esetében a méhnyakrák szűrés, úgy a fogorvosi praxisban ez egy kulcsfontosságú szűrővizsgálat.

Name, Title

7. Egy 20 perces konzultáció keretein belül a fogaidról készült digitális lenyomat segítségével átbeszéljük a vizsgálati eredményeid és a kezelési javaslatunkat. Ha fogorvosi kezelésre van szükséged, a saját fogaidról készült 3D felvételen mutatjuk meg, hogy melyik fogadon milyen kezelésre van szükség.


Kezelési tervet kapsz és részletes tájékoztatást azok költségéről. Ha pedig bármilyen kérdésed maradna, azokat is megválaszoljuk.

Name, Title

Mi a teljes állapotfelmérés költsége? 

20.000 Ft, amely tartalmazza mind a 7 lépést és a kezeléstervezést is!

bottom of page