top of page
issues_1.jpg

IS THERE A DRUG-FREE SOLUTION FOR HEADACHE?

Throbbing? Pressing? Unilateral? Temple headache?

There are several types of headaches, but there is one cause, that's too often undiscovered.

 

What is it?

Unknown origin

What is that possible cause, which is so often undiagnosed, but is so important, that they made a new category for it, in the classification of headaches? Based on a study in 2010, 85% of people with this problem, also suffer of headache. (1)

What could be in the background?

To understand that, you must know, what trigger points are. A trigger point is a tender or painful area of a muscle, which when stimulated (by pressing on it, or by the contraction of the muscle) gives rise to pain in another area of the body.  It originates from the overuse of a muscle. Our muscles constitute of several fibers, running parallel to each other, a fiber having approximately the thickness of a hair. Long term over-use of a muscle can lead to the formation of trigger points. 

How?

If a muscle is kept in a strained state for a long time (i.e. this happens when you maintain a bad posture for long), the contraction of the muscle squeezes the vessels and weakens blood supply in the muscle. Through this oxygen and nutrients are blocked from getting in to the muscle in an adequate amount.

For a muscle, to get back in a relaxed state, it needs some energy. The reduced blood flow, reduces energy supply and this hinders the muscle from relaxing. This continued tension in the muscle and the inability to relax, leads to the formation of trigger points.

trigger_pont_rajz.png
trigger_pont_rajz_2.png

What do trigger points cause?

Pressing a trigger point is painful, but the main complaint isn't that. The problem is that they radiate pain and muscles with trigger points can cause pain in different areas of your body. For example, you can see the trigger points marked by crosses on this pictures. They can radiate pain on to your whole head.

Role in headache

The role of trigger points in headache is researched since several years. The results showed that the frequency of headaches and the intensity of pain are in proportion to the number of trigger points.

By pressing trigger points pain similar, to headache can be elicited. (2)

Mi okozhatja a trigger pontok létrejöttét a fejfájás esetén?

Itt jön szóba, az állkapocsízület, valamit a környező izmok betegsége. Az állkapocsízületet, a környező fej-nyak izmokat, illetve a fogazatot együttesen rágószervnek nevezzük. Ha ezek nincsenek összhangban, akkor egyikbe vagy akár többen, probléma léphet fel. (3)

Szerencsére a tünetek legelőször általában az izmoknál kezdődnek. Szerencse azért, mivel az izmok sokkal hamarabb tudnak regenerálódni, ha megszűnik a kóros igénybevétel. Míg a fogak, illetve állkapocs ízületekről ez már nem mondható el.

Miben rejlik a megoldás?

Az orvosi szakirodalomban egyre szélesebb körben ismerik fel, hogy a rágószerv, problémái nem ritkán forrásai, illetve kiváltói lehetnek a fejfájásos tüneteknek.(4) (3)

A mi szakterületünk a rágószerv optimális működésének helyreállítása, tehát a fogazat, izomzat és ízület közti harmónia helyreállítása. (Kérjük fejfájásával először mindig keresse fel háziorvosát, kezelőorvosát!)

Feltételezés vagy tudomány?

szakcikk.png

Állkapocsízületi kezelés módszere:

Az általunk is használt elektromos izommérő készülék által vezetett kezelés, hogy az izomzat megfelelő működését és szimmetriáját helyreállítsák.

Hatásai:

  • fejfájás erősségének csökkenése: 68,5%

  • fej-nyak izmok érintésre való fájdalmának csökkenése: 72,2%

  • fájdalom csökkenése az állkapocs mozgatásakor: 66,6%

Forrás

Állkapocsízületi problémák és fejfájás: 1198 páciens elemzése

Következtetések:

  • A fejfájás az állkapocsízületi problémák leggyakoribb kísérő betegsége.

  • 1198 páciens adatainak elemzése összhangban van a korábbi szakirodalmi adatokkal, alátámasztva a fejfájás és az állkapocsízületi problémák összefüggését.

Forrás

szakcikk2.png
13.png

Hogyan néz ki a mi megközelítésünk?

1. Izomműködés mérés

Volt már rajtad EKG? Az EKG az egyik leggyakrabban végzett vizsgálat, ha a szívműködésedről van szó. Egy ehhez hasonló készüléket használunk az izomzatod vizsgálatára. A neve elektromyográfia (EMG), amelyet a neurológiában széleskörben használnak. A jelentése (elektro-) elektromos, (myo-) izom, (gráfia) rajzolás, mérés. Ezzel objektív, mérhető adatokat kapunk, hasonlóan egy vérvizsgálat eredményeihez.

Dokumentált eredmények

Az izomműködés mérése lehetővé teszi, hogy nem csak pontosabb diagnózist állítsunk fel, hanem a kezelés eredménye is számszerűen, nyilvánvalóan látható legyen.

Természetesen a legfontosabb mindig az, amit te tapasztalsz!

6.jpg
rolunk_01v.jpg

2. Számítógépes szájszkennelés és kezeléstervezés

3D felvételt készítünk a fogazatodról és miután megismertük panaszaidat, jelen állapotodat és igényeidet, elkészítünk egy személyre szabott kezelési tervet, hogy hogyan is fogjuk helyrehozni az izomzatod és fogazatod összhangját.

Kezelés

Ha kezelésbe kezdesz nálunk, 30 nap tesztidőszakot biztosítunk arra, hogy te magad győződj meg az eredményekről. A legfontosabb számunkra az elégedettséged. A 30 napon belül pedig két kontrollt is beiktatunk, az esetleg szükséges finomhangolásokra!

Megjegyzés: A pénz-vissza garancia az anyagköltségre nem terjed, de ez nagyságrendileg 15-20 százaléka a kezelés teljes költségének.

30 nap tesztidoszak.jpg

Szakmailag rólunk

2011-ben Kínában megalapították a Kovács féle központot.

A képen a Zheijang Fogorvostudományi Egyetem Állkapocsízületi munkacsoportja látható, látogatáson a központban.

2021-11-07_12h41_06.png

10.000 Ft értékű izommérés INGYEN?

Címünk:

Hogyan?

1. Töltsd ki az űrlapot az adataiddal.

2. Nézd meg az online előadásunkat, amit emailben küldünk el neked.

3. Érkezz 10 perccel a megbeszélt időpontod előtt.

1181 Budapest, Üllői út 437.

Nyitvatartási idő:

Hétfőtől péntekig 9:00 - 17:30 között.

Az ingyenes ajánlat az izommérést, illetve az eredmények kiértékelését tartalmazza.

Amennyiben egy teljes vizsgálatot, illetve fogorvosi konzultációt is szeretnél, annak díja 20.000 Ft.

rolunk_02_edited.jpg

RÓLUNK

Tevékenységünket 2006-ban kezdtük, azóta több, mint 4000 ember járt már nálunk. Családi vállalkozás vagyunk, immár a második generációban. Folyamatosan bővülő csapatunkkal igyekszünk élen járni a szakterületünkön és olyan minőségben szolgáltatni, amelyre büszkék vagyunk.

Források:

1. Franco A, Gonçalves D, Castanharo S, Speciali J, Bigal M. Migraine is the Most Prevalent Primary Headache in Individuals with Temporomandibular Disorders. J Orofac Pain. 2010;24:287-292.

2. Do, T. P., Heldarskard, G. F., Kolding, L. T., Hvedstrup, J. & Schytz, H. W. Myofascial trigger points in migraine and tension-type headache. The Journal of Headache and Pain 19, 84 (2018).

3. Di Paolo C, D’Urso A, Papi P, et al. Temporomandibular Disorders and Headache: A Retrospective Analysis of 1198 Patients. Pain Research and Management. doi:https://doi.org/10.1155/2017/3203027

4. . Ballegaard V, Thede-Schmidt-Hansen P, Svensson P, Jensen R. Are headache and temporomandibular disorders related? A blinded study. Cephalalgia Int J Headache. 2008;28(8):832-841. doi:10.1111/j.1468-2982.2008.01597.x

TUDOMÁNYOS CIKKEK

bottom of page