top of page

Would you like to see the end results of your treatment upfront?

Don't let bad suprises happen. Send us a picture about yourself, and we make you a smile design for FREE!

What is a digital smile design?

Thanks to digital technologies we are able to create a very precise design of your new smile. This involves life-like color, size and thanks to artificial intelligence, we choose the shapes, that match your face the best.

There are 2 ways to get your smile design:

First:

You provide us with a picture, where your whole face is visible and on which you smile as big as you are able to smile. This way we can create a design of your new smile.

Second:

You visit us and we take professional pictures about you, in different angles and views in order to create an accurate plan about your final smile.

Ha egy izom hosszú ideig kis mértékben, de megfeszített állapotban van, (ez történik például, ha rossz testtartással állunk vagy ülünk), az izmok feszítettsége összenyomja az ereket, így csökkenti a véráramlást az izomban, ezáltal elzárva az izmot a tápanyagoktól, oxigéntől.

 

Ahhoz, hogy egy izom ellazult állapotba jusson szükség van némi energiára. A csökkent vérellátás miatt viszont lesznek izomrostok, amelyek nem kapnak elég vért, tápanyagot, így nem lesz meg a  szükséges energia a nyugalmi állapot visszaállítására.

 

Kialakulnak tehát a trigger pontok.

trigger_pont_rajz.png
trigger_pont_rajz_2.png

Mit okoznak a trigger pontok?

A trigger pontok megnyomása fájdalmas, viszont a fő panaszt nem is ez okozza. Nagyobb probléma az, hogy kisugárzó fájdalmat váltanak ki. Ez azt jelenti, hogy a trigger ponttól távol alakul ki fájdalom. Így például a képen is látható izom, ami a halántékunknál van, nem csak önmaga lehet fájdalmas, hanem más területeken is kiválthat fájdalom érzetet. Tehát pl. fogfájdalmat érezhetünk, miközben nem is a fogainkkal van a probléma, hanem az izommal a halántékunknál.

Szerepük a fejfájásban

A trigger pontok szerepe a fejfájások kialakulásában már régóta tárgyalt az orvosi szakirodalomban. Így széles körben napvilágot láttak azon adatok, miszerint a fejfájás gyakorisága és erőssége arányban áll a trigger pontok számával. Trigger pontok megnyomásával kiválható fejfájás vagy akár bizonyos betegeknél migrénes roham is. (2)

Mi okozhatja a trigger pontok létrejöttét a fejfájás esetén?

Itt jön szóba, az állkapocsízület, valamit a környező izmok betegsége. Az állkapocsízületet, a környező fej-nyak izmokat, illetve a fogazatot együttesen rágószervnek nevezzük. Ha ezek nincsenek összhangban, akkor egyikbe vagy akár többen, probléma léphet fel. (3)

Szerencsére a tünetek legelőször általában az izmoknál kezdődnek. Szerencse azért, mivel az izmok sokkal hamarabb tudnak regenerálódni, ha megszűnik a kóros igénybevétel. Míg a fogak, illetve állkapocs ízületekről ez már nem mondható el.

Miben rejlik a megoldás?

Az orvosi szakirodalomban egyre szélesebb körben ismerik fel, hogy a rágószerv, problémái nem ritkán forrásai, illetve kiváltói lehetnek a fejfájásos tüneteknek.(4) (3)

A mi szakterületünk a rágószerv optimális működésének helyreállítása, tehát a fogazat, izomzat és ízület közti harmónia helyreállítása. (Kérjük fejfájásával először mindig keresse fel háziorvosát, kezelőorvosát!)

Miért várnál amíg rosszabb lesz?

7 lépéses állapotfelmérésünkkel nem csak egy nagyon részletes kivizsgálásban lesz részed, hanem végre úgy mehetsz haza egy fogorvostól, hogy biztosan megérted a diagnózist, a kezelést és nem kell félj rejtett költségektől.

FOGLALJ IDŐPONTOT ÁLLAPOTFELMÉRÉSRE!

Források:

1. Franco A, Gonçalves D, Castanharo S, Speciali J, Bigal M. Migraine is the Most Prevalent Primary Headache in Individuals with Temporomandibular Disorders. J Orofac Pain. 2010;24:287-292.

2. Do, T. P., Heldarskard, G. F., Kolding, L. T., Hvedstrup, J. & Schytz, H. W. Myofascial trigger points in migraine and tension-type headache. The Journal of Headache and Pain 19, 84 (2018).

3. Di Paolo C, D’Urso A, Papi P, et al. Temporomandibular Disorders and Headache: A Retrospective Analysis of 1198 Patients. Pain Research and Management. doi:https://doi.org/10.1155/2017/3203027

4. . Ballegaard V, Thede-Schmidt-Hansen P, Svensson P, Jensen R. Are headache and temporomandibular disorders related? A blinded study. Cephalalgia Int J Headache. 2008;28(8):832-841. doi:10.1111/j.1468-2982.2008.01597.x

TUDOMÁNYOS CIKKEK

bottom of page